Çirkin bir teklif meclis fes edilsin

Cumhurbaskanlığı seçimiyle ilgi yapılan tartışmaları ilgiyle takip etmekteyim. Seçimi vaktinden bir yıl öncesinden başlatılan tartışmalarda bir çok şey yazıldı ve söylendi. Kimi zaman hayretle, kimi zamanda demokrasi adına endişeyle izlediğim beyanatlar oldu.

Seçimin nasıl yapılacağı Anayasamızda açık ve seçik tarif edilmiş olmasına rağmen, istemedikleri kişinin seçilmesini önlemek için muhalafet edenlerin antidemoratik yöntemleri tercih ve teklif etmeleri beni demokrasi adına korku ve dehşete sevk etti… Ne demek Meclis fes edilsin!.. Böyle bir önerinin ne manaya geldiğini biliyor musunuz..? Millet iradesiyle tecelli etmiş bir meclisi hangi yetkiye dayanarak fes etmeyi teklif ediyorsunuz!.. Kim hangi yetkiyle fes edecek..? Hani egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ibaresine inanarak yemin ediyor ant içiyordunuz..? Ettiğiniz andınızı ne çabuk unutup, yemininden döner oldunuz..? Milletin döneklere itibar etmeyeceğini bilmiyor musunuz..?

Bir yıl öncesinden başlattığınız muhalefet etme faliyetlerinizin başarısızlıgının suçunu neden demokratik sisteme yüklemeye çalışıyorsunuz…? İnandırıcı olmuyorsunuz. Mualifi olduğunuz gurup sizi millet huzurunda antidemokratik yöntemi tercih edenler durumuna düşürüp, oyuna getiriyor, anlamadınız mı..? Günü kotaramadığınız gibi, geleceği ipotek ettirdiğinizin farkında değil misiniz..?

İstemediğiniz kişi her şeye rağmen Çankaya köşküne çıkmış olsa dahi, önümüzdeki seçimlerde millet iradesine güvenerek Çankayadan azıl edecek çoğunlugu sağlama yolunu neden tercih etmiyorsunuz..? Milletten alacağınız yetkiye dayanarak, demokratik kurallar içinde Çankayadan indireceğinize dair vereceğiniz sözle çoğunluğu elde etemeyi neden düşünmüyorsunuz. Yeter ki… vereceğiniz söz daha önceden verilmiş sözlere benzemesin. İstemediği kişi Cumhurbaşkanı olunca Çankayadan alaşağı edeceğine dair söz verdiği halde, halkının çıkarları adına sözünden cayanlara benzemeyin sözünüzün arkasında durup güven tazeleyin.

Demokrasiye inanmış hanımlar, beyler: Türkiyede demoktratik sistemin yerleşmesi için can verilip bedel ödendiğini hepimiz biliriz… Her ne kadar demokratik olgunluk seviyesine erişmemiş olsakda ödenen bedel hatırına, halkın tecelli eden iradesi adına demokratik sisteme sahip çıkmalıyız. Hiç bir ayrım yapmadan Cumhuriyetin tüm değer ve ilkelerini sahiplenip millet iradesine saygılı olup mücadelemiz demokratik kurallar içinde olmalı. Demokratik haklari teknokrat hakki, yada özel seçilmiş azınlık hakları olarak değil, tüm vatandaşların edindiği haklar olarak görmeli ve muhalefet ederken kendi kuralları içerisinde demokratik yolları tercih etmeliyiz. Vatan sevgisinin bu duyguyu sağlayacağı düşüncesindeyim.

mm

Metin Yazarel - Çeşitli Alanlarda Faaliyet Gösteren Girişimci ve Toplum Aktivisti Kişisel Bilgiler: Adı: Metin Yazarel Doğum Yılı: 1962 Doğum Yeri: Yozgat, Boğazlıyan ilçesi, Yaraş Köyü Medeni Durumu: Evli, iki kız çocuğu babası Eğitim ve Akademik Geçmiş: İlkokul: Yaraş Köyü İlkokulu Ortaokul ve Lise: Yozgat’ta tamamladı Üniversite: 1980 Eğitim-Öğretim yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'ne kayıt oldu, ancak 12 Eylül 1980 darbesi nedeniyle eğitimini yarıda kesmek zorunda kaldı. Yurtdışı Eğitim: Kasım 1980'de Hollanda'ya yerleşti. 1981-1982 öğretim yılında Rotterdam'da Thomas More Pedagoji Akademisi'ne devam etti. İş ve Ticaret Hayatı: Hollanda'da İş Hayatı: 1982 yılında Hasret Gıda Marketi ile ticaret hayatına adım attı. Daha sonra Türk video filmleri, tekstil ürünleri toptancılığı ve seyahat acenteliği gibi çeşitli sektörlerde ticaret yaptı. Toplumsal Katılım: Çeşitli Türk dernek ve federasyonlarında kurucu yönetim kurulu üyeliği ve genel sekreterlik gibi üst düzey yöneticilik yaptı. Sosyal Araştırmalar: Toplum bilimi alanında 'sosyal tercihler', 'sosyal davranışlar' ve 'sosyal psikoloji' konularında araştırmalar yaptı. Göçmen etnisitesi ve göç sosyolojisi gibi alanlarda çalışmalarına devam ediyor. Sivil Toplum Aktivizmi: Uzun Süreli Danışmanlık: Hollanda Türk Demokratlar Birliği (UETD) danışmanlık yaptı. Araştırmalar Merkezi: Amsterdam Türk evi Araştırmalar Merkezi yönetim kurulu üyesi olarak sivil toplum çalışmalarını sürdürdü. Yazarlık ve Medya Faaliyetleri: Yayınlar: 200'den fazla makalesi çeşitli gazete, dergi ve bloglarda yayımlandı. Köşe Yazarlığı: Kesintisiz 8 yıl boyunca Türkçe yayın yapan Haber Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. Televizyon Programcılığı: Kısa bir süre Life24 Bilgi Danış Televizyon programcılığı da yaptı. Yayın Danışmanlığı: Gönüllülük esasına dayalı olarak Haber Gazetesi'nde genel yayın danışmanlığı yaptı. Diğer Yayınlar: Yozgat Çamlık gazetesi ve En-Politik internet sitesinde de köşe yazıları yazdı. Çalışma ve Ticaret Hayatı: Şirket Danışmanlığı: Halen Letselschade Kaza Uzmanlığı Şirketler Grubuna danışmanlık yapmaktadır. Kurucu Ortaklık: EU TRADE CENTERS BV. şirketinin kurucu ortağı olarak ticaret hayatına devam ediyor. Metin Yazarel, iş hayatı, ticaret, akademik çalışmalar, sivil toplum faaliyetleri ve medya alanlarında geniş bir yelpazede etkinlik gösteren, çeşitli alanlarda başarılı ve çok yönlü bir birey olarak öne çıkmaktadır.